Založ si blog

Vyčistená justícia? Nonsens, sudcovia!

Naše úžasné operatívne plány, ktoré vychádzajú z hláv našich sudcov v poslednom období dostávajú zelenú. Ich „platný právny stav“ vraj môže viesť k tomu, že v justícii budú pracovať slušní sudcovia!

Podľa Združenia sudcov Slovenska tento právny stav môže spasiť naše súdnictvo k spravodlivosti a k veciam tomu podobným. Podľa nich sa tým už dávno mohli riadiť a myslia si, že by to znamenalo že rozvody budú trvať nie rok a pol ale štyri mesiace, že sa naši trestanci nebudú vyvaľovať s manželkami na ostrovoch a že gorily nebudú sedieť vo vláde. Ale otázka nie:

Kto by predsa sám seba udal? Prečo by si položili pascu pod nohy a potom by na ňu stúpili?

Efektívny systém rovnoprávnosti predsa nemusia vymýšľať. Respektíve, nemôžu. Vo vlastnom záujme.

 

Oni predsa nebudú chystať niečo čo odhalí veľké ryby. A určite nie ani menšie ryby – sudcov.

Tí popierajú realizáciu akýchsi bezpečnostných previerok.  A nestačila im ani istota, že by sa proti obvineniam mohli pohotovo brániť na Ústavnom súde SR. Potom sú výsledky slovenskej justície nulové – mnoho sudcov si oblieka talár pod vplyvom alkoholu a nestrannosť im je cudzím slovom.

 

Združenie navrhuje monitorovanie našich sudcov. Ale mal by to byť iba následok podozrenia z trestnej činnosti; manipulovať s nahrávkami či kamerovým záznamom môžu iba vyšetrovatelia. Nebude to náhodou tak ako s gorilou? Podhoďme poleno pod nohy tým, ktorých už nepotrebujeme – tak ako s Gorilou.

 

Aj sudcovia si podávajú daňové priznania. Takpovediac, vo vyššej súdnickej pozícii sú pod lampou a ak budú aktíva sudcov neúmerne narastať oproti ich príjmom, bude sa to prešetrovať. Ich majetkové priznania sú vraj zverejnené na internete a sú podrobnejšie ako priznania politikov. Politické majetkové priznania sú taktiež poddimenzované; toho si je každý občan istý.

 

Majú sa im viac kontrolovať Pnky a ich práca doma. Ak ten sudca nie je vážne chorý, prečo nemôže pracovať doma? Pravdupovediac, je celkom bežné, že sa sudcovia nechajú vypisovať na domácu liečbu a jeden prípad si podávajú piati sudcovia. A sú skutočne takí chorí? A viete, ktorý to vyrieši? Piaty; ale až keď sa mu skončí domáca liečba. No nikdy to nebolo trestné. Našli iba dieru v zákone.  Podľa novej normy, po zistení majú na to najvyšší efektívne spôsoby potrestania.

 

A najlepšie je, že ak podpredseda súdu „nestíha“ za svojim kolegom, môže o pomoc požiadať ministra – zrejme pána Borca. A zase sme tam kde sme boli.

Ísť voliť a či nie?

24.02.2016

Ísť voliť, a či nie? Pýtajú sa dnes OBYČAJNÍ ĽUDIA. Dáme niekomu ŠANCU nájsť správny SMER, keď sa zvolebnie? Kto mi dá TIP, ktorá SIEŤ nie je iba utópia? Je ODVAHA opýtať sa, či SME RODINA alebo vládne prapodivný strach, koho voliť, ak sa stretneme pri volebných urnách. Urobíme SKOK do neznáma, alebo VZDOR preferujeme? MOST, DEMOKRATOV či ZELENÝCH zakrúžkujeme? [...]

Ráno

19.02.2016

Zrkadlo

09.02.2016

Hutné sklo a útly rám, každý má v ňom príbeh sám. Svoje detstvo, tenký diár, každé zverstvo, žitia svár. Ten kremeň, sklo optiky odhalí duše kameň, i dobroty dotyky. Vie toho viac než spovedník, odrazu nič neutajíš. Nie je žiaden záhradník, sad života sám obrobíš. Jemné vrásky, hlboké oči, uši, ktoré načúvajú duši. Na čo myslíš, keď ta hľadíš? Na [...]

Tomáš Taraba

Taraba sa dohodol s KDH na zmene zákona, ktorý bude riešiť odstrel medveďa

16.04.2024 12:22

Legislatívny návrh je podľa ministra do veľkej časti stotožnený s tým, ako chcelo situáciu riešiť MŽP.

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Opatrenia v podobe prevzatia časti utečencov alebo finančnej či materiálnej pomoci pre krajiny zasiahnuté prílivom migrantov označil pred novinármi za diktát, nejde podľa neho o solidaritu.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Mário Špilberger

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270455x
Priemerná čítanosť článkov: 3920x

Autor blogu

Kategórie