Založ si blog

Zázračný syr vhodný pri každej príležitosti a pre všetkých

Môžete ho konzumovať bez tepelnej úpravy a vhodný je pre každého. Pripraviť si ho môžete nasladko i naslano kedykoľvek cez deň. A navyše, je stopercentne prírodný. Reč je o syre žervé vhodnom do studenej i teplej kuchyne.

Ide o unikátnu francúzsku receptúru, ktorá je navyše ľahko stráviteľná, obsahuje menej tuku a kalórií. Tvarohový syr žervé je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy a jeho chuťou nepohrdnú ani deti. Medzi syrmi je výnimočný tým, že neobsahuje žiadne konzervanty a umelé farbivá.

„Krémový syr,“ ako by sme ho doslova mohli preložiť, môžeme pripraviť na stovky spôsobov. Je ľahko roztierateľný, takže môže plniť aj funkciu masla. Medzi najväčšie experimenty chutí patrí žervé s kombináciou šunky a jabĺk. Pre fajnšmekrov môžete tento výnimočný syr ponúknuť aj v podobe hríbovej nátierky. Chuťové poháriky milovníkov štipľavej kuchyne povzbudí chrenové žervé. Na stoloch modernej kuchyne by nemal chýbať ani tuniak, ktorého chuť dokáže tento syr nesmierne obohatiť. Okrem iného sa žervé sa kamaráti aj s majonézou.

Existujú desiatky ďalších spôsobov ako si tento nesolený syr pripraviť. Obľúbené sú štrúdle a rolády, kde zázračný syr úspešne vytláča ostatné syry či tvarohy. Vhodný je aj ako ingrediencia do jahodových koktailov.

Francúzsky syr sa na naše pulty zväčša dostáva zo zahraničia – z Poľska a z Česka, no pripraviť si ho môžete aj doma. Ide totiž o termizovaný smotanový syr. Príprava je ukončená kysnutím síreniny. V tomto procese syr mení konzistenciu.

Žervé nie je žiadnou novinkou na trhu. Prvý syr pripravil v 19. storočí v Normandii Charles Gervais, slávny výrobca syrov a zakladateľ spoločnosti Danone. Prvý závod otvoril po dohode s poľnohospodárkou, pani Héroldovou.

Pre tých, ktorí majú radi ochutené tvarohové syry, pulty obchodov ponúkajú paprikové a pažítkové žervé, receptúru dvoch šuniek či pochúťku s jogurtovou príchuťou. Súčasťou špeciálneho sortimentu je aj verzia pre deti či nátierka obohatená o vápnik. Na trh prichádza aj paradajkový syr žervé.

Ak ste za klasickú chuť nesoleného syra, apetít môžete povzbudiť bielym či muškátovým vínom. Vhodné je aj veltlínske červené s tónmi domáceho ovocia a jemnou chuťou. Výber je iba na vás. AK siahate radšej po nealku, vhodný je ovocný džús. Nezabudnuteľnú chuť Francúzska môžete zažiť už dnes. Tak neváhajte a vyberte si svoj obľúbený variant.

Ísť voliť a či nie?

24.02.2016

Ísť voliť, a či nie? Pýtajú sa dnes OBYČAJNÍ ĽUDIA. Dáme niekomu ŠANCU nájsť správny SMER, keď sa zvolebnie? Kto mi dá TIP, ktorá SIEŤ nie je iba utópia? Je ODVAHA opýtať sa, či viac »

Ráno

19.02.2016

Zrkadlo

09.02.2016

Hutné sklo a útly rám, každý má v ňom príbeh sám. Svoje detstvo, tenký diár, každé zverstvo, žitia svár. Ten kremeň, sklo optiky odhalí duše kameň, i dobroty dotyky. Vie toho viac než viac »

Syria, utok, chemicky utok,

Spor USA a Ruska ohrozuje vyšetrovanie útokov v Sýrii

18.10.2017 23:10

Medzi USA a Ruskom panujú nezhody v otázke hlasovania o predĺžení mandátu pre vyšetrovateľov chemických útokov v Sýrii.

Katalánsko, Artur Mas

Katalánci protestujú, Rajoy vyzýva k rozumnému konaniu

18.10.2017 22:45

Španielsky premiér Mariano Rajoy vyzval katalánskeho lídra Carlesa Puigdemonta, aby konal "rozumne" a uprednostnil záujmy katalánskych občanov.

Nemecko búrka Xavier

V Charkove vošlo auto po nehode do davu ľudí, päť ich zabilo

18.10.2017 21:54

Terénne auto vo východoukrajinskom Charkove vošlo do davu ľudí, päť ich zabilo a najmenej šesť vážne zranilo.

Detva

Investícia v Detve má nečakanú prekážku

18.10.2017 20:00

Investícia, o ktorej sa už hovorilo ako o hotovej veci a ktorá by mala priniesť do Detvy viac ako päťsto pracovných miest, je v ohrození.

Mário Špilberger

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 131847x
Priemerná čítanosť článkov: 1911x

Autor blogu

Kategórie